Λίγα λόγια για το ΔΕΕΠΣ

Το Δίκτυο Εικαστικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σύρου δημιουργεί εικαστικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικους στο χωριό τους και στην κοντινή περιοχή τους.

Στόχο έχει η συνεργασία του με τοπικούς και με άλλους πολιτιστικούς φορείς της Σύρου,  της υπόλοιπης Ελλάδας και του εξωτερικού, έτσι ώστε να να συμβάλει στην γεφύρωση και προβολή των εικαστικών τεχνών.

 

Από τον Ιανουάριο του 2017 το ΔΕΕΠΣ έχει υλοποιήσει πολλαπλά εικαστικά εκπαιδευτικά προγράμματα στη Σύρο. Τα προγράμματα αυτά έχουν διεξαχθεί σε συνεργασία με εικαστικούς, θεωρητικούς και εκπαιδευτικούς, συλλόγους, δήμους, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου οπως και το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Σύρου Ερμούπολης και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Σκοπός του ΔΕΕΠΣ είναι τα προγράμματα που διεξάγει να είναι πάντα ανοιχτά σε όλους με ελεύθερη είσοδο.

 

Ο τόπος διεξαγωγής των προγραμμάτων ποικίλει ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις, όπως Πολιτιστικά Κέντρα και ανοιχτούς χώρους.

 

Με αυτόν τον τρόπο προσφέρεται η δυνατότητα η εικαστική παιδεία να είναι προσιτή σε όλους.

 

Το ΔΕΕΠΣ στεγάζεται στη Λέσχη Ποσειδωνίας Σύρου. Τον Σεπτέμβριο του 2017 η Λέσχη Ποσειδωνίας παραχώρησε ένα μέρος του χώρου της στο ΔΕΕΠΣ, εντάσσοντας το  στις δράσεις της.

Εμπνεύστρια και συντονίστρια του ΔΕΕΠΣ είναι η Αϊλιν Μπότσφορντ - Βελισσαροπούλου.

 

Η Αϊλιν Μπότσφορντ - Βελισσαροπούλου (Eileen Botsford) είναι εικαστικός - Public Artist και εκπαιδευτικός με καταγωγή  από τη Σύρο.

 

Κατέχει Μεταπτυχιακό - Master in Fine Art από το Slade School of Fine Art και ένα BAhons in Public Art από το Chelsea School of Fine Art. Μετά από 11 χρόνια φοίτησης και δουλειάς στο Λονδίνο γύρισε στην Ελλάδα και παράλληλα με την καριέρα της ως εικαστικός δουλεύει απο το 2007 στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση (GCE & BTEC - Pearson), σε στενή συνεργασία με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ´Χωρίς Σύνορα' του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νίαρχος, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα υποτρόφων 'Έλα Μαζί μας´του Ιδρύματος Ωνάση, το πρόγραμμα επανένταξης και εκπαίδευσης προσφύγων και μεταναστών Άλεφ του Δικτύου Μέλισσα, καθώς και πιο πρόσφατα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Documenta 14 'Telling Works'.

 

Σήμερα στην Σύρο, στον χώρο της εικαστικής εκπαίδευσης, η Αϊλιν συνεργάζεται με την Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου.

Περισσότερα για την δουλειά της μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω:

http://webfriendly.wixsite.com/eileenbotsford

www.facebook.com/eileenbotsfordtheartist

eileenbotsfordnews.blogspot.com

www.instagram.com/eileenbotsford 

© ΔΕΕΠΣ 2017